Revani Tatlısı Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

Öncelik olarak tatlımızın şerbetini hazırlamamız gerekiyor.
Kekimizi hazırlarken şerbetimizin dinlenmesi, soğuması için
önce onu yapmamız zaman kazandıracaktır. Şekerimizi, suyumuzu
ve yarım limon suyunu tenceremize döküyoruz ve kaynatıyoruz.
Şerbetimizin rengi hafif hafif değişip kıvam alana kadar devam
ediyoruz kaynatmaya. Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve
soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz soğurken kekimizi yapıyoruz. Bunun için şekerimizi
ve yumurtamızı karıştırma kabımıza alıyoruz ve iyice
çırpıyoruz. Daha sonra irmik, yoğurt, un, vanilya, kabartma
tozu ve sıvı yağımızı ilave edip topaklanma olmadan iyice
çırpıyoruz.
Bir borcama veya fırın tepsisine karışımı eşit bir şekilde
döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice
kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan sıcak keki istediğimize göre kare kare veya
baklava dilimi şeklinde büyükce kesiyoruz ve üzerine soğutulmuş
şerbetimizi döküyoruz. Üzerine isteğe göre hindistan cevizi,
antep fıstığı veya krem şanti eşliğinde servis yapiyoruz.
Afiyet olsun…

Revani Tatlısı,Revani Tatlısı

Yorum Gönder

0 Yorumlar