Bademli Keşkül Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı

Bademli Keşkül Tatlısı Tarifi Ve Yapılışı

Malzemeler:

1 litre süt (4 bardak)
200 gram toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası (silme)
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Biraz çekilmiş badem

Yapılışı:

İlk olarak sütü ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarark
kaynatın. Mısır nişastasını çok az bir suyla ayrı bir kapta
ezin, sulatın. Bu karışıma yumurta sarılarını ve vanilyayı
ekleyin ve karıştırın.Daha sonra kaynayan şekerli süte yavaş
yavaş ilave ederek karıştırın. Kıvam koyulaşmaya
başladıktan sonra ateşi kapayın. İçine çekilmiş bademlerden
biraz atın ve karıştırın. Sonra servis kuplarına ya da
kaselere dökerek geri kalan bademleri üzerlerine gezdirerek
servis yapın. Afiyet Olsun…

Yorum Gönder

0 Yorumlar