MEYVE SOSLU TART KEK |
-2 tane yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-2 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-Un
Kreması için;
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-1 paket vanilya
- Yarım paket krem santi
Üzeri için;
-Bir paket meyveli sos
- Beyaz çikolata
Yapılışı;
- Kek için gerekli tüm malzemeleri çırpın.
- Yağlanmış tatr kalıbına döküp 170 derecede pişirip soğumaya bırakın.
- Muhallebi için un, süt ve şekeri tencereye alıp iyice çırpın.
- Ocağa alınıp kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Vanilyayı ilave edip mikserle beş dakika çırpın.
- Krema soğuduğunda krem santiyi ilave ederek çırpın.
- Pişen keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.
- Ortasına kremayı koyup her tarafına eşit bir şekilde yayın.
- Meyveli sosuvarkasındaki tarife göre hazırlayıp soğutun.
- Kremanın üzerine yavasça yayın.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip dolap poşetine koyun.
-Poşetin ucunu küçücük kesip daireler olusturarak sıkın.
-Kürdanla çizikler atarak şekil verin
- Not; Vaktiniz yoksa ya da uğraşmak istemiyorsanız evde yapma krema yerine, kremole puding de kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar