Pasta Tadında Islak Kek

 Pasta Tadında Islak Kek



Pasta Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un

Kek kalıbını yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Pasta Tadında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?


  1. Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin. Ve çırpın. Topak kalmaması için kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin. Karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile iyice karıştırın.
  3. Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. (pişme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kontrollü olarak pişirin).
  4. Sosunun hazırlığı : keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın. Sıvı yağı da ilave edin. Kakaoyu ekleyip güzelce karıştırın ve devamlı karıştırmak suretiyle bir taşım kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.
  5. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin. İç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin, (ben çileği tercih ettim) afiyet olsun.

Pasta Tadında Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Pasta Tadında Islak Kek
 
Pasta Tadında Islak Kek




Yorum Gönder

0 Yorumlar