FINDIKLI KAVALA KURABİYESİ

FINDIKLI KAVALA KURABİYESİ

Malzemeler;
••200g margarin
••1 su bardağı kavrulmuş iri parçalanmış fındık
••1 çay bardağı pudra şekeri
••Yarım çay bardağı sıvıyağ
••Yarım paket kabartma tozu
••1 paket vanilya
••3,5 su bardağı un

Yapılışı;
••1 su bardağı un ve 1 su bardağı fındığı tavaya alarak beş dakika kadar yani hafif rengi dönene kadar kavurun.
••Kavurma işlemi bitince mutlaka tavadan boşaltın aksi halde tavanın sıcaklığıyla kavrulmaya devam edecektir.
••Soğuyan un ve fındığın üzerine diğer malzemeleri ilave ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
••Hamuru elinizle bastırarak inceltin.
••Yuvarlak bir kalıpla, yoksa çay bardağıyla yarım daireler kesin.
••Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
••170 derecede kızartmadan pişirin.
••Kurabiyeler soğuduğunda üzerine bolca pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Yorum Gönder

0 Yorumlar