MUZLU MAGNOLİA |
•1 litre süt
•1 tane yumurta
•1 su bardağından az eksik şeker
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı nişasta
•1 kutu krema
•1 tane vanilya
•1,5 paket yulaflı bisküvi
•2 tane muz
Malzemeler;
1• Derin bir tencereye sütü alıp içine yumurta, un, nişasta ve şekeri ilave ederek iyice karışana kadar çırpın.
2• Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
3• Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktığında içine kremayı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
4• Bisküviyi rondodan geçirip, muzları dilimleyin.
5• Servis edeceğiniz kupların ya da kaselerin dibine bir kepçe krema dökün.
6• Üzerine iki kaşık kadar bisküvi koyun.
7• Muz dilimlerini kupların kenarlarına dizin.
8• Tekrar krema ve bisküvi koyarak kupları doldurun.
9• Üzerlerini muzla süsleyerek buzdolabına koyun.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar