BEŞAMEL SOSLU PATATES OTURTMA |
Malzemeler;
•300g kıyma
•2 tane soğan
•1 tane domates
•Yarım çay bardağı yağ
•1 yemek kaşığı salça
•1 çay bardağı su
•Maydanoz
•Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz
•3 tane patates
•Kaşar peyniri
Beşamel sos için;
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı yağ
•2 su bardağı süt
•Karabiber, tuz
Yapılışı;
1• Kıymayı soğan ve yağla birlikte kavurun.
2• Domatesi doğrayıp salça, tuz ve baharatları ilave edin.
3• Su ve maydanozu katıp bir taşım kaynatıp hafif sulu bir şekilde ocaktan alın.
4• Patatesi soyup yıkayın ve ince ince dilimleyin.
5• Fırın kabına önce patatesleri dizin, üzerine kıymalı harcı serin.
6• Üzerini folyoyla kapatıp 15 dakika 200 derecede pişirin.
7• Süre sonunda folyoyu çıkartıp 10 dakika da bu şekilde pişirin.
8• Patatesler pişerken beşamel sosunu hazırlayın; unu yağla birlikte hafif kavurun.
9• Üzerine sütü koyarak topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
10• Kaynamaya başladığında tuz ve karabiberini ilave ederek ocaktan alın.
11• Pişen yemeği fırından çıkartıp üzerini dikkatlice beşamel sosla kapatın.
12• Her tarafına kaşar peyniri serpip tekrar fırına koyun.
13• Üzeri kızardığında fırından çıkartıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar