FİNCANDA KADAYIF TATLISI |
▪500 gram yaş kadayıf,
▪125 gram tereyağ
▪1 çay bardağı sıvı yağ
▪1 su bardağı ceviz içi.
Şerbeti için;
▪3 buçuk su bardağı toz şeker,
▪3 buçuk su bardağı su,
▪3-4 damla limon suyu
Yapılışı;
1▪Tatlımız için önce şerbeti hazırlayın; su, şeker ve limon suyunu tencereye koyup, kaynamaya bırakın.
2▪ Şerbet kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
3▪ Tereyağını eritip üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ilave edin.
4▪ Kadayıfları çok parçalamadan tel tel ayırın.
5▪ Üzerine yağı döküp her tarafına ulaşana kadar iyice harmanlayarak yedirin.
6▪ Küçük kahve fincanına, yada daha kolay bastırmak için su bardağına bir tutam kadayıf koyun.
7▪ Ortasına ceviz koyup üzerine tekrar bir tutam kadayıf koyup parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak şekil verin.
8▪ Fincanı ters çevrilerek kadayıfı dikkatlice çıkarıp tepsiye sıralayın.
9▪ Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin.
10▪ Önceden ısıtılmış 180 derece ısıda üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
11▪ Fırından çıkan sıcak kadayıfların üzerine soğuk şerbeti dökün ve tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatın.
12▪ Tatlıyı şerbetini güzel çekmesi için 3-4 saat dinlendirin.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar