Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Mantarların kabukları soyulur iri iri doğranır. Suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Tavaya sıvı yağ ve tereyağ eklenir. Soğanlar ve biberler arzu edilen şekilde doğranır. Sırasıyla tavaya eklenir.
  3. Baharatları ayarlanır.
  4. Sebzeler soluncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Daha sonra servis edilir deneyenlere afiyet olsun. 🤗.

Yorum Gönder

0 Yorumlar