Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi |
Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 2 adet soğan
- 2 adet sivri yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Tereyağlı Sebzeli Mantar Sote Tarifi Yapılışı
- Mantarların kabukları soyulur iri iri doğranır. Suyunu çekene kadar kavrulur.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağ eklenir. Soğanlar ve biberler arzu edilen şekilde doğranır. Sırasıyla tavaya eklenir.
- Baharatları ayarlanır.
- Sebzeler soluncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Daha sonra servis edilir deneyenlere afiyet olsun. 🤗.
0 Yorumlar