Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler |
Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kokulu kara üzüm
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Pepeçura Tarifi Yapılışı
- Öncelikle üzümü güzelce yıkayıp sapından tanelerini ayıklayın.
- Daha sonra taneleri bir su bardağı su ile haşlayın. İyice rengini verdikten sonra süzgeçten geçirin ezerek geçirin.
- Posalarını atın.
- Daha sonra beş su bardağı su msır unu şeker nişastayı ve üzüm suyunu birbirine ekleyin.
- Sürekli karıştırarak pişirin kaynayınca servis kuplarına alın. Dört beş saat dinlenmesi lazım dolapta. Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗 .
0 Yorumlar