Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

 Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

 Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler



Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kokulu kara üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Pepeçura Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle üzümü güzelce yıkayıp sapından tanelerini ayıklayın.
  2. Daha sonra taneleri bir su bardağı su ile haşlayın. İyice rengini verdikten sonra süzgeçten geçirin ezerek geçirin.
  3. Posalarını atın.
  4. Daha sonra beş su bardağı su msır unu şeker nişastayı ve üzüm suyunu birbirine ekleyin.
  5. Sürekli karıştırarak pişirin kaynayınca servis kuplarına alın. Dört beş saat dinlenmesi lazım dolapta. Deneyenlere afiyet şifa olsun. 🤗 .

Yorum Gönder

0 Yorumlar