BÜLBÜL YUVASI |
-1 tane yumurta
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı sirke
-1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un
Açmak için;
-Yarım kg nişasta
Üzeri için;
-250 gr tereyağı
Şerbeti için;
-4 su bardağı şeker
-4,5 su bardağı su
-2/3 damla limon
Yapılışı;
-Hamur için gerekli malzemelerle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
-Hamuru 18 parçaya bölüp bezeler yapın ve üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
-Nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açın ve açtığınız bezeyi 4 de bölün.
-Geniş tarafından başlayıp ince bir oklavaya sarın ve ucundan biraz kalınca büzdürün.
-Oklavadan çıkartıp iki ucunu birleştirin ve artan parçayla ek yerini içe doğru getirerek kapatın ve tepsiye dizin.
-Bu şekilde bütün hamur bitene kadar devam edin. -Tereyağını eritip her tarafına gezdirin.
-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. -Pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartıp ortalarına yarım ceviz batırın ve tekrar fırına verin. (Cevizlerin yanmaması için )
-Fırından çıkartıp üzerine soğuk şerbeti dökün.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar