ÇEŞMİ NİGÂR ÇORBASI |
Malzemeler;
•1 su bardağı kırmızı mercimek
•1 tane soğan
•2 yemek kaşığı un
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 litre sıcak su (5 su bardağı)
Terbiyesi için;
•1 su bardağı süt
•1 yumurta sarısı
•Yarım limonun suyu
Sosu için;
Tereyağ
•Nane
•Pul biber
Yapılışı;
1- Yemeklik olarak doğradığınız soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
2- Soğanlar kavrulunca, üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edilip kokusu çıkana kadar kavuaya devam edin.
3- Ardından yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve 1 litre sıcak su ilave edilip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
4- Mercimekler yumuşadıktan sonra, ocaktan alıp pürüzsüz hal alıncaya kadar blendırdan geçirin.
5- Terbiyesini hazırlamak için, süt, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kase içerisinde iyice çırpın.
6-:Hazırlanan terbiyeyi azar azar çorbaya ilave ederek bir yandan da karıştırın.
7- Sosu için, tereyağını küçük bir sos tavasında eritin.
8- İçerisine nane ve pul biber ekleyip, kızdırın.
9- Çorbayı servis ederken üzerine birer kaşık sos gezdirerek sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar