LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI |
Malzemeler;
-1 su bardağı mercimek
-1 tane patates
-1 tane havuç
-1 tane soğan
-1 su bardağı tavuk suyu yada yarım paket tavuk suyu tableti
-1 litre sıcak su
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 çay kaşığı zerdeçal
-Tuz
Yapılışı;
1- Soğanı doğrayıp yağda kavurun.
2- Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurun.
3- Yıkanıp suyu süzülmüş mercimeği de ilave ederek hepsini birlikte kavurmaya devam edin.
4- Üzerine sıcak suyu ilave edin.
5- Tavuk suyu ya da tableti, zerdeçalı ve tuzunu koyup pişmeye bırakın.
6- 20 dakika kısık ateşte pisirdikten sonra pürüzsüz bir hal alana kadar blenderden geçirin.
7- Tuz ve suyunu kontrol edin.
8- Gerekirse su ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar