PİLAVLI TAS KEBABI |
-500 gram kuşbaşı et
-1 tane kuru soğan
-2 tane yeşil biber
-1 tane domates
-Karabiber, pulbiber
-Tuz
-Sıvıyağ
-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı su
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Tuz
Yapılışı;
1- Pirinci ılık suyla ıslatın ve bir saat bekletin.
2- Eti tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirin.
3- Et pişmediyse biraz sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
4- Üzerine doğranmış soğan, biber, domates ve sıvıyağı koyup kavurun.
5- Tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın ve ısıya dayanıklı bir kaseye boşaltın.
6- Pilavı pişireceğiniz tencerenin tam ortasına ters çevirip üstüne kaynarken içinden etler çıkmasın diye bir ağırlık koyun.
7- Ayrı bir tencerede suyu süzülmüş pirinci yağda tel tel olana kadar kavurun.
8- Kavrulmuş pirinci etin olduğu tencerenin kenarlarına koyun.
9- Üzerine suyunu ilave ederek kapağını kapatın.
10- Pilav suyunu çektiğinde üzerini kapatıp yarım saat demlendikten sonra ortasındaki kaseyi çıkartarak sıcak servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar