MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI |
""1 paket kemalpaşa
""3 bardak seker
""3 bardak su
Muhallebisi için;
""1 litre süt
""3 yemek kaşığı nişasta
""2 yemek kaşığı un
""2 yemek kaşığı hindistan cevizi
""1 çay bardağı şeker
""1 paket vanilya
Yapılışı;
""Kemalpaşa tatlısı için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
""Kaynayan suya kemalpaşaları atıp arada bir yavaşça karıştırarak şerbeti iyice çekmesini sağlayın.
""Şerbetini çeken tatlıları servis edeceğiniz kalıp ya da tepsiye yerleştirin.
""Muhallebisi için; un, nişasta ve şekeri tencereye koyup yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın.
""Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
""Ocaktan alıp içine vanilya ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
""Muhallebiyi tepsiye dizdiğiniz kemalpaşaların üzerine dökün.
""İsterseniz porsiyonluk miffin kalıpları ya da fincanlara da koyabilirsiniz.
""Üzerini düzeltip oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
""Üç dört saat buzdolabında iyice soğuduktan sonra isterseniz başka bir servis tabağına ters çevirerek çıkartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar