TAVUKLU PATATES YEMEĞİ |
•Bir bütün tavuk göğsü
•4 tane patates
•10_12 tane arpacık soğan
•1 tane havuç
•1 tane kırmızı biber
•1 su bardağı bezelye (dondurucudan)
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 yemek kaşığı salça
•Pulbiber
•Tuz
Yapılışı;
1•Arpacık soğanları soyup yağda kavurun.
2•Üzerine doğradığınız tavuk göğsünü koyup rengi değişene kadar soteleyin.
3•Sırayla havuç, bezelye, patates ve biberi de ilave ederek her birini teker teker sotelemeye devam edin.
4•Salça ve pulbiberi de koyup karıştırdıktan sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun.
5•Tuzunu kontrol ederek patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Not: Bezelyeyi konserve kullanacaksanız, yemeğin pişmesine yakın ilave edip bir taşım daha kaynatmanız yeterli olacaktır.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar