ISPANAKLI KIYMALI LAZANYA |
-8 yaprak lazanya
-1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar
........Ispanaklı kıymalı harç için;
-200g kıyma
-Yarım kilo ıspanak
-1 tane soğan
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-Pulbiber
-Karabiber
-Tuz
..........Beşamel sos için;
-2,5 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Karabiber
-Tuz
........Yapılışı;
1- Ispanaklı kıymalı iç harç için; ıspanağı yıkayıp doğrayın.
2- Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.
3- Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
4- Üzerine ıspanağı koyup, ıspanaklar solana kadar kavurun.
5- Karabiber, pulbiber ve tuzunu koyup pişirdikten sonra ocaktan alın.
6- Beşamel sos için; Tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun.
7- Üzerine sütü döküp hızlıca karıştırın.
8- Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
9- Tuz ve karabiberini koyup ocaktan alın.
10- Lazanyayı haşlamak için; Tencereye su koyup kaynatın.
11- Lazanya yapraklarını ikişer ikişer suya bırakıp 30 saniye kadar hafifçe haşlayın.
13- Kevgir yardımıyla dikkatlice kırmadan sudan çıkartın.
14- Haşlanan lazanyalar birbirine yapışmaması için üst üste koymayın.
15- Artık bütün hazırladıklarınızı borcamda birleştirme zamanı geldi.
16- Kare küçük boy bir borcam ya da fırın kabının altına yapışmaması için önce iki kaşık beşamel sos koyup yayın.
17- Sırayla borcamın içine yanyana iki tane lazanya yaprağı, ıspanaklı kıymalı harcın üçte birini ve beşamel sosu koyduğunuzda ilk kat bitmiş olacak.
18- Diğer katları da aynı şekilde hazırlayın.
19- Son lazanya yapraklarını koyduktan sonra üzerine beşamel sos döküp her tarafına kaşar peyniri serpin.
20- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar