MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI |
Malzemeler;
""4-5 tane patlıcan
""2 yemek kaşığı mısırunu
""Sıvıyağ
""Tuz
Yapılışı;
""'Tencereye bolca su ve 1 yemek kaşığı tuz koyarak kaynamaya bırakın.
""'Patlıcanları alacalı soyup alttan yukarı doğru baş kısmını ayırmadan kesin.
""'Kaynayan suyun içine koyup kaşıkla üzerlerine bastırarak her tarafının haşlanmasını sağlayın ve daha sonra süzün.
""'Kızaracağı için çok haşlanmasına gerek yok beş dakika kadar yeter.
""'Mısır ununun içine bir tutam tuz atıp karıştırın.
""'Patlıcanların her tarafını mısır ununa bulayarak fazlalığını hafifçe silkeleyip tavaya dizin.
""'Tavaya yağ koyun ve ağır ateşte arkalı önlü kızartın.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar