ÇÖKERTME KEBABI

ÇÖKERTME KEBABI


Malzemeler;
•300 gr. dana eti
•1 tane soğan
•2 diş sarımsak
•Sıvı yağ
•Kekik
•Tuz

Domates sosu için;
•3 tane domates
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Pulbiber
•Tuz

•3 tane büyük boy patates
•Kızartmak için sıvıyağ
•1 kase yoğurt

Yapılışı:
1• Etleri jülyen doğrayıp sıvı yağda kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
2• Soğan ve sarımsakları doğrayıp, etin üzerine ilave ederek kavurun.
3• Hafif su ekleyin etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip, tuz ve kekik ilave edin.
4• Patatesleri soyup kibrit kalınlığında doğrayarak yıkayın.
5• Suyunu süzüp havlu kağıt yardımıyla kurulayın.
6• Bol ve kızgın yağda çıtır çıtır olana kadar kızartın.
7• Domates sosu için; Domatesleri soyup rendeleyin.
8• Sos tenceresine tereyağı koyup eritin, üzerine domatesi katıp suyunu çekene kadar pişirip, tuz ve pulbiber ilave edin.
9• Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri koyun, üzerine yoğurt dökün.
10• Daha sonra domates sosu ve etleri ilave ederek servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Yorum Gönder

0 Yorumlar