ÇİKOLATALI TART KEK |
Malzemeler;
•2 tane yumurta
•1 çay bardağı şeker
•1 çay bardağı süt
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•1,5 su bardağı un
Arası için;
•1 paket kremşanti
•1 çay bardağı süt
Üzeri için;
•2 paket çikolata
•1 paket süt kreması
Yapılışı
1• Yumurta ve şekeri çırpın.
2• Üzerine diğer malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edin.
3• Tart kalıbını yağlayıp hamuru içine boşaltın.
4• Kekin eşit bir şekilde dağılıp kabarması için bir kaç kez hafifçe sallayın.
5• Kek kabarıp kızarana kadar pişirin, soğuduğunda kalıptan çıkarın.
6• Kremşantiyi sütle çırpın ve kekin ortası boş olan kısmına şantiyi koyup üzerini düzleştirin.
7• Süt kremasını ocağa alıp kaynatmadan ısıtıp ocaktan alın.
8• Üzerine parçalanmış çikolataları koyup eriyene kadar karıştırın.
9• Çikolata soğuduğunda kremşantinin üzerine döküp, donması için buzdolabına kaldırın.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar