Elmalı Kafes Çörek Tarifi İçin Malzemeler |
Elmalı Kafes Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:- 250 gr oda sıcaklığında margarin
veya tereyağ - 1 adet yumurta
- 1 su bardağında 1 parmak eksik
pudra şekeri - Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un (Kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur olmalı)
- 2 büyük elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
veya fındık - 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kafes Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı hazırlayalım.Elmaları rendeleyip
tavaya alalım üzerine şekeri ilave edip suyunu salmasını
bekleyelim. - Suyunu salıp çekince fındıkları ve tarçını ekleyip
karıştıralım ve soğuması için kenara alalım. - Hamuru için margarini, yumurtayı, sütü ve yoğurdu
yoğurma kabında iyice karıştıralım. - Sonra pudra şekerini, nişastayı, kabartma tozu ve
vanilyayı da ilave ederek iyice karıştıralım. - Unu yavaş yavaş ilave edelim ve kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. - Hamuru orta büyüklükte bezelere ayıralım.
- Merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve
kanarlarından keserek kare bir hamur elde edelim. - Çapraz şekilde bir tarafından dikey şekilde 8 çizikle
keselim. - Diğer çaprazından yatay şekilde 8 çizikle keselim.
- Uç tarafına elmalı harçtan ilave edelim ve tam
çaprazını üzerine kapatıp çatalla bastıralım pişerken
açılmasın. - Çizik şeklinde kestiğimiz parçaları bir sağdan soldan
üzerine kapatıp kafes şekli verelim ve uçlarını iyice
hamura yapıştıralım pişerken açılmasın. - Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çöreklermizi
dizelim. - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif
kızarana kadar pişirelim. - Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri serpelim ve
servis edelim.Harika görüntüsüyle 5 çaylarında
sofralarınızı süsleyecek 😍❤️
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😇
0 Yorumlar