KARNABAHAR KÖFTESİ

KARNABAHAR KÖFTESİ

Malzemeler;
•Bir tane orta boy karnabahar
•1 tane soğan
•1 tane yumurta
•1 çay bardağı galeta unu
•2 yemek kaşığı un
•Karabiber, pulbiber
•Tuz, maydanoz
•Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;
1• Karnabaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın ve süzün.
2• Soğuduğunda iyice ezin.
3• Gerekli bütün malzemeyi koyup yoğurun ve üzerini kapatıp yarım saat dinlensin.
4• Yumuşak kıvamlı bir köfte olsun çok fazla galeta unu koymayın.(beklerken kıvam alacaktır)
5• Tavaya sıvıyağ koyup ısıtın ve karnabahar köftelerini arkalı önlü kızartın.
6• Havlu kağıt üzerine alın.
7• Yanında sarımsaklı kuru naneli yoğurtla servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...


Yorum Gönder

0 Yorumlar