İSTİRİDYE MANTARI SOTE |
-Yarım kg istiridye mantarı
-1 tane soğan
-2 tane yeşil biber
-1yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
-Karabiber, pulbiber, kekik
-Tuz
Yapılışı;
1- Mantarları yıkayıp saplarını kesin.
2- Bıçak kullanmadan elinizle uç kısmından tutup uzun şeritler halinde parçalayın.
3- Tavaya tereyağ ve sıvıyağı koyup piyazlık doğranmış soğanı ve biberi soldurun.
4- Üzerine mantarları koyun.
5- Mantarlar kendi suyunu saldığında tavanın kapağını kapatıp ocağı kısın.
6- Suyunu çekene kadar arada bir karıştırın.
7- Tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
8- İstiridye mantarı biraz geç pişiyor gerekirse üzerine yarım çay bardağı sıcak su koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar