Açma poğaça tarifi

Kahvaltılıkların vazgeçilmezi açma poğaça tarifi. Pazar kahvaltılıkların için hamurdan açma poğaça tarifi...




Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Ilık su ve süt içerisinde maya eritilir. Ardından diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir kıvam elde edilir.
40-45 dakika hamurun üzeri kapatılarak dinlendirilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açma şekli verilerek dizilir.
Arzu ederseniz yuvarlak şekillerde verebilirsiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek, susam serpilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
onedio.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar