HAŞLAMA |
-Bir parça iri ilikli ve etli kemik
-4 tane patates
-2 tane havuç
-1 tane kuru soğan
-Su, tuz
Yapılışı;
1- Düdüklü tencereye kemikli eti koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kapağını kapatın.
2- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika haşlayın.
3- Düdük tencereyi kontrollü bir şekilde açın.
4- Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri alın.
5- İri parçalar halinde doğranmış patates, havuç ve soğanı düdüklü tencereye koyun.
6- Tuzunu ilave ederek tekrar ocağa alın.
7- Patatesleri kontrollü bir şekilde pişirmek için tencerenin düdüklü kapağını değilde başka bir kapak kapatın.
8- Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın sıcak servis yapın.
9- Tabağınıza limon suyu ve karabiber koyabilirsiniz çok yakışacaktır.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar