Kahramanmaraş yöresinde yeni evlenen çiftlerin evlerine bereket getirmesi için özel günlerde yapılan acem pilavı tarifi....
Eskilerde acem pilavı tahta kaşıkla ayrı tabaklara alınmadan yenildiğinde daha lezzetli olduğu söylenir.
Acem pilavı malzemeleri
-2 su bardağı pirinç
-250 gr. kuşbaşı et
-1 adet soğan
-4 adet havuç
-2 yemek kaşığı tereyağı
-tuz ve karabiber
Acem pilavı tarifi
Pirinç tuzlu ve ılık suda bekletilir. Bakır tencereye alınan et, yağ ve ince doğranmış soğanla birlikte bir süre kavrulur. Üzerne sıcak suve tuz ilave edilerek pişirilir. Kibrit çöpü şeklinde doğrana havuç az yağ ilavesi ile pilav tenceresinde biraz diri kalacakşeklinde kavrulur soğuk suda yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir kavrulan pirinç ve havucun üzerine pişmiş soğanlı et et suyu boşaltılır etin suyu ile havucun suyunun lezzeti pilava geçmesi istenir. Önce yüksek seviyeli ateste kaynayıncaya kadar daha sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Dinlendirilen pilav servis tabağına alınır ve üzerine karabiber ilave edilerek servis edilir.
Eskilerde acem pilavı tahta kaşıkla ayrı tabaklara alınmadan yenildiğinde daha lezzetli olduğu söylenir.
Acem pilavı malzemeleri
-2 su bardağı pirinç
-250 gr. kuşbaşı et
-1 adet soğan
-4 adet havuç
-2 yemek kaşığı tereyağı
-tuz ve karabiber
Acem pilavı tarifi
Pirinç tuzlu ve ılık suda bekletilir. Bakır tencereye alınan et, yağ ve ince doğranmış soğanla birlikte bir süre kavrulur. Üzerne sıcak suve tuz ilave edilerek pişirilir. Kibrit çöpü şeklinde doğrana havuç az yağ ilavesi ile pilav tenceresinde biraz diri kalacakşeklinde kavrulur soğuk suda yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir kavrulan pirinç ve havucun üzerine pişmiş soğanlı et et suyu boşaltılır etin suyu ile havucun suyunun lezzeti pilava geçmesi istenir. Önce yüksek seviyeli ateste kaynayıncaya kadar daha sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Dinlendirilen pilav servis tabağına alınır ve üzerine karabiber ilave edilerek servis edilir.
0 Yorumlar