TAVUKLU ANKARA TAVA |
Malzemeler;
• 6 tane tavuk baget
•1 su bardağı arpa şehriye
•2 su bardağı tavuk suyu
•2 tane domates
•2 tane yeşil biber
•2 diş sarımsak
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Karabiber, pulbiber, tuz
Yapılışı;
1• Tavuk bagetleri tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın.
2• Genişce bir tencere yada tavada yağı eritin.
3• Küçük küçük doğradığınız biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurun.
3• Kabuklarını soyup doğradığınız domatesi koyup suyunu çekene kadar pişirin.
4• Şehriye, baharat ve sıcak tavuk suyunu koyup tuzunu kontrol ederek karıştırın.
5• Tavuk bagetleri de ekleyip kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar