•1 su bardağı süt
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2 tatlı kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım paket yaş maya
•4,5 _5 su bardağı un
•1 su bardağı su
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2 tatlı kaşığı şeker
•1 çay kaşığı tuz
•Yarım paket yaş maya
•4,5 _5 su bardağı un
Sosu için;
•2 tane domates
•1 yemek kaşığı ketçap
•1 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz, pulbiber, kekik
•1 yemek kaşığı ketçap
•1 yemek kaşığı sıvıyağ
•Tuz, pulbiber, kekik
Üzeri için;
•Sucuk, sosis, salam vs.
•Biber, zeytin
•Mısır, beyaz peynir
•Mantar, kaşarpeyniri
(Damak tadınıza göre istediğiniz malzemeleri kullanabilisiniz)
Yapılışı;
1• Yoğurma kabına ılık süt, su maya ve şekeri koyup maya eriyene kadar karıştırın.
2• Ardından tuz ve yağı koyun.
3• Unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
4• Üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
5• Hamur kabardığında dört parçaya bölün.
6• Merdane yapdımıyla büyük bir servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
7• Sosu için; Domatesi rendeyip ketçap yağ tuz, pulbiber ve kekiği ilave edip karıştırın.
8• Üzeri için; istediğiniz malzemeleri hazırlayın.
9• Hamurun üzerine domates sosunu sürüp her tarafına yayın.
11•Üzerine istediğiniz malzemeleri koyun.
12• En üstüne kaşar peyniri serpip fırının alt bölümüne koyun.
11• 170 derecede hamurun altı kızarana kadar pişirin.
11•Üzerine istediğiniz malzemeleri koyun.
12• En üstüne kaşar peyniri serpip fırının alt bölümüne koyun.
11• 170 derecede hamurun altı kızarana kadar pişirin.
0 Yorumlar