PORTAKALLI KEK |
Malzemeler;
-3 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 tane portakal suyu
-1 tane portakal kabuğu rendesi
-1 tane kabartma tozu
-Un
Dışı için;
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 su bardağı susam
Yapılışı;
1-Portakal kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın.
2-Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
3-Üzerine yoğurt, yağ, portakal suyu ve kabuğunu koyup karıştırın.
4-Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edip söndürmeden karıştırın.
5-Kek kalıbının her tarafını tereyağla yağlayın.
6-Üzerine susamı döküp her tarafına yapışmasını sağlayın.
7-Keki kalıba boşaltın.
8-Fırını önceden ısıtın.
9-Keki 160 derecede kürdanla kontrol ederek 45 dakika kadar pişin.
10-Güzel kabarması için ilk yarım saat kesinlikle fırının kapağını açmayın.
Not; Ben kekin içine kuru üzüm ilave ettim. İsterseniz ceviz, damla çikolata vs koyabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar