LEBLEBİ TOZLU KURABİYE |
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*1,5 su bardağı leblebi tozu
*Aldığı kadar un (yaklaşık 1-1,5 su bardağı un)
Yapılışı;
*Yoğurma kabına yağ, pudra şekeri ve leblebi tozunu koyun.
*Azar azar un ilave ederek hamur toparlanana kadar yoğurun.
*Yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı aksi taktirde şekil verirken çok zorlanabilirsiniz.
*Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alarak yuvarlaklar yapın.
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın.
*Ortalarına birer tane leblebi koyup hafifçe bastırın.
*170 derecede üzerleri çatlayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar