KREM KARAMELLİ KEK |
Karamel için;
•1 su bardağı şeker
Krem karamel için;
•2 su bardağı süt
•3 yemek kaşığı şeker
•3 tane yumurta
•1 paket vanilya
Kek için;
•3 tane yumurta
•1 su bardağı şeker
•1 çay bardağı süt
•1 çay bardağı sıvıyağ
•2 su bardağı un
•2 yemek kaşığı kakao
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
Yapılışı;
1• Karamel için; 1 su bardağı şekeri tavaya koyup kısık ateşte eritin ve kek kalıbına döküp donması için dolaba koyun.
2• Krem karameli için; Sütün içine şekeri koyup eriyene kadar çırpın.
3• Yumurtayı teker teker kırıp, her kırdığımız yumurtayı uzun uzun çırpıp vanilyayı ilave edin.
4• Dolaptaki donmuş karemelin üzerine hazırladığınız sütlü yumurtalı sıvı karışımını dökün.
5• Keki için, yumurta ve şekeri çırpın diğer malzemeleri de ilave ederek keki hazırlayın.
6• Kek kalıbının açıkta kalan üst kısmını kek yapışmasın diye yağ sürün.
7• Hazırladığınız keki kalıptaki sütlü karışımın üzerine dökün.
8• Süt ve kek birbirine karışıyor gibi görünse de endişe etmeyin pişerken ayrışıyorlar.
9• Kek kalıbını bir borcamın içine oturtup kalıbın yarısına çıkacak kadar su koyun.
10• Önceden ısıtılmış 180 derecede kürdanla kontrol ederek 45-50 dakika pişirin.
11• Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarmadan buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin.
12• Ertesi gün dolaptan çıkarıp kek kalıbını sıcak suyun üzerine oturtup 5 dk bekleterek, donmuş karemelin kalıptan çıkmasını sağlayın.
13• Kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar