YAĞLI BİBER TURŞUSU |
Malzemeler;
O.5ml her bir su şişesi için;
-Yarım çay bardağı sirke
-Yarım çay bardağı zeytinyağ
-5 diş sarımsak
-1,5 çay kaşığı kalın tuz
-Sivri biber
Yapılışı;
1- Sivri biberleri yıkayıp saplarını kesin.
2- Biberleri büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün.
3- Sarımsakları soyup ikiye dilimleyin.
4- Pet şişelere biberleri yerleştirin.
5- Arada bir tahta kaşığın sapıyla bastırarak şişelerde boşluk kalmadan doldurmaya çalışın.
6- Aralarına sarımsak koyun.
7- Dolan şişelerin üzerine tuz, sirke ve yağını koyun.
8- Şişelerin asitten dolayı şişmemesi için, şişeyi biraz sıkıp havasını alın ve kapaklarını sıkıca kapatıp çalkalayın.
9- İki üç gün elinizin altında dursun gelip gittikçe sallayın.
10- Güneş ve sıcak ortamdan uzak tutun.
Not; •Turşunuzu bir hafta sonra yemeye başlayabilirsiniz.
•Turşuyu yiyeceğiniz zaman pet şişeyi keserek cam kavanoza boşaltın.
•Bu turşu cam kavanozda olmuyor. •Turşunuz olması için kavanozun sallanması gerekiyor bu aşamada cam kavanoz içindeki suyu sızdırıyor.
•İsterseniz şişeleri suyla da doldurabilirsiniz tadında fark olmuyor.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar