BİBER SALÇASI |
Malzemeler;
-40kg salçalık biber
-2,5kg kalın tuz
-Sıvıyağ
-(10kg salça yapmak için)
Yapılışı;
1- Salçalık kırmızı biberin baş kısmını kesip çekirdeklerini gelişi güzel çıkartıp güzelce yıkayın.
2- İmkanınız varsa odun ateşinde, biberleri kazana koyup üzerine biraz su ekleyin çok olmasına gerek yok çünkü biberler pişerken sulanıyor zaten.
3- Her tarafının eşit pişmesi için ara sıra karıştırarak hafif yumuşayana kadar haşlayın.
4- Haşlanan biberleri soğan çuvalına alıp suyunun iyice süzülmesi için üzerine ağırlık koyun.
5- Bir gün bir gece bu şekilde bekletin.
6- Salça makinasında çektirin (bu makinalar biberin çekirdek ve kabuğunu ayırıyor)
7- 10kg salçaya 2,5 kg kalın turşuluk tuzu katıp karıştırın, tuzun erimesi için üzerini kapatıp bir gece bekletin.
8- Ertesi gün yıkanıp kuralanmış bidon ya da kavanozlara salçayı koyun.
9- Üzerini düzeltip bir yemek kaşığı sıvıyağ koyup ağızlarını kapatıp güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
Not;Çok sıcak yaz aylarında salçaları buzdolabında saklamakta fayda var.
Biz 120kg biberden 30kg tuzsuz, 38kg tuzlu salça elde ettik.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar