TAVA BÖREĞİ |
Malzemeler
-2 tane yufka (tavanızın büyüklüğüne göre değişebilir)
İçi için;
-Bir kase lor ve beyaz peynir karışık
-Maydanoz
-Bir kase lor ve beyaz peynir karışık
-Maydanoz
Sosu için;
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 tane yumurta
Yapılışı;
1- Yumurta ve yağı çırparak sosunu hazırlayın.
2- Maydanozu doğrayıp peynirle karıştırın.
3- Yufkaları ortadan ikiye kesin üzerine yağlı yumurtadan sürün.
4- Düz tarafına baştan sonuna kadar peynirli iç harçtan koyarak rulo sarın.
5- Yaptığınız ruloyu gül böreği gibi sarıp tavanın ortasına yerleştirin.
6- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, birbirinin etrafına dolayın.
7- Böreğin üzerine çıkacak kadar su koyup iki dakika bekletin.
8- Sonra tavanın üzerine düz bir servis tabağı kapatarak elinizle bastırarak suyunu iyice süzdürün.
9- Tavayı ocağa alın kenarından spatulayla kaldırıp sıvıyağ dökün.
10- Ağır ateşte, tavanın bir kenarından başlayarak bütün etrafını çevirerek kızartın.
11- Arada kenarından spatula ile kontrol edin.
12- Böreği çevirirken kapağına yapışmaması için böreğin üzerine sıvıyağ gezdirin.
13- Kızardığından emin olduğunuzda ters çevirerek aynı şekilde diğer tarafını da kızartın.
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 tane yumurta
Yapılışı;
1- Yumurta ve yağı çırparak sosunu hazırlayın.
2- Maydanozu doğrayıp peynirle karıştırın.
3- Yufkaları ortadan ikiye kesin üzerine yağlı yumurtadan sürün.
4- Düz tarafına baştan sonuna kadar peynirli iç harçtan koyarak rulo sarın.
5- Yaptığınız ruloyu gül böreği gibi sarıp tavanın ortasına yerleştirin.
6- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, birbirinin etrafına dolayın.
7- Böreğin üzerine çıkacak kadar su koyup iki dakika bekletin.
8- Sonra tavanın üzerine düz bir servis tabağı kapatarak elinizle bastırarak suyunu iyice süzdürün.
9- Tavayı ocağa alın kenarından spatulayla kaldırıp sıvıyağ dökün.
10- Ağır ateşte, tavanın bir kenarından başlayarak bütün etrafını çevirerek kızartın.
11- Arada kenarından spatula ile kontrol edin.
12- Böreği çevirirken kapağına yapışmaması için böreğin üzerine sıvıyağ gezdirin.
13- Kızardığından emin olduğunuzda ters çevirerek aynı şekilde diğer tarafını da kızartın.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar