AĞLAYAN KEK |
-4 tane yumurta
-1 su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı süt
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
-2 su bardağı süt
Üzeri için;
-1 paket krem şanti (1su bardağı süt)
-1 paket çikolata sosu(2,5su bardağı süt)
Yapılışı;
1- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
2- Diğer malzemeleri de ilave ederek çırpmaya devam edin.
3- Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına dökerek 170 derecede pişirin.
4- Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek 2 su bardağı sütü üzerine gezdirin.
5- Krem şantiyi sütle köpürtün.
6- Çikolata sosunu paketin arkasındaki ölçüye göre pişirip soğutun.
7- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürün.
8- İyice soğuyan çikolata sosunu da krem şantinin üzerine dökerek her tarafına yayın.
9- En az 3-4 saat mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Not; -Kek pişerken ilk 30 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın aksi halde kabarmak üzere olan kek söner.
-Kek ve çikolata sosu tamamen soğumadan krem şantiyi asla kullanmayın aksi halde şanti ısının etkisiyle yumuşayacaktır.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar