KUPTA KADAYIFLI MUHALLEBİ |
-300 gr kadayıf (kuru olursa daha iyi)
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-1 çay bardağı kavrulmuş fındık
Muhallebisi için ;
-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı un
-1 paket vanilya
-1 paket kremşanti
Yapılışı;
1- Süt, şeker ve unu tencereye alıp topaklanmalar gidene kadar çırpın.
2- Ocağın altını açıp kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
3- Vanilyayı ilave ederek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kuru kadayıf kullanırsanız işiniz daha kolay olacaktır bulamazsanızda sıkıntı etmeyin.
4- Kadayıfı küçük küçük parçalayıp büyükçe bir tavada sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
5- Üzerine şeker ve cevizi ilave ederek kavurmaya devam edin.
6- Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi döküp mikserle uzun uzun çırpın.
7- Kup bardaklara ya da kaselere bir kat çıtır kadayıf, bir kat muhallebi olacak şekilde ikişer kat paylaştırın.
8- Tatlınızı buzdolabında iki saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Not; tatlıyı çok bekletirseniz kadayıf yumuşayacak ve çıtırlığı gidecektir.
AFİYET OLSUN...
0 Yorumlar